fbpx

Το Skroutz, το κορυφαίο marketplace στην Ελλάδα, προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών πληρωμής για αγορές μέσω της πλατφόρμας του, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των καταναλωτών. Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι Έλληνες καταναλωτές έχουν γίνει ολοένα και πιο εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές αγορές.

Η πιο δημοφιλής μέθοδος πληρωμής είναι η χρήση της χρεωστικής κάρτας, με σχεδόν 3 εκατομμύρια παραγγελίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω αυτής της μεθόδου και με μέση αξία καλαθιού 58€ για τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέχθηκαν.

Οι καταναλωτές εκμεταλλεύονται επίσης τις διαθέσιμες μεθόδους πληρωμής “Buy Now, Pay Later”, με το πρόγραμμα “Δόσεις για όλους” να κερδίζει συνεχώς έδαφος. Συγκεκριμένα, στα στοιχεία που συλλέχθηκαν από την αρχή του έτους μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα, η μέση αξία του καλαθιού για αγορές που πληρώθηκαν μέσω του προγράμματος “Δόσεις για όλους” ανέρχεται στα 450€.

Οι αγορές με δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας παραμένουν δημοφιλείς στις αγορές μέσω του Skroutz, με το μέσο καλάθι για τις παραγγελίες που πραγματοποιήθηκαν να ανέρχεται στα 190€.

Ταυτόχρονα, η μέθοδος της αντικαταβολής συνεχίζει να έχει μια σημαντική θέση στις προτιμήσεις 400 χιλιάδων χρηστών που επέλεξαν αυτήν τη μέθοδο πληρωμής κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με το μέσο καλάθι αξίας να κυμαίνεται στα 52€.

Τον τελευταίο μήνα, προστέθηκαν νέοι τρόποι πληρωμής για αγορές μέσω του Skroutz, όπως η τραπεζική κατάθεση μέσω του IRIS, καθώς και η πληρωμή μέσω Google Pay και Apple Pay. Εντός ενός μήνα, φαίνεται ότι αυτοί οι νέοι τρόποι πληρωμής έχουν γίνει αγαπημένοι, με το μέσο καλάθι αξίας για αγορές μέσω του IRIS να υπερβαίνει τα 1.000€. Η πληρωμή μέσω Google Pay και Apple Pay φαίνεται να διευκολύνει τους καταναλωτές στις γρήγορες αγορές, με μέσες αξίες καλαθιού 45€ και 56€ αντίστοιχα.

Τελευταία άρθρα